Novosti

Suradnja ACI-ja i Zaklade "Vaša pošta" - početak tradicije

Navigare necesse est! (Ploviti se mora!), geslo koje od antičkih vremena hrabri pomorce, upućuje ljude na more i daje smisao svakoj plovidbi bez obzira na stvarni razlog. U petak, 5. listopada 2018. ACI marina u Opatiji u Ičićima bila je domaćin drugog druženja jedriličara i štićenika domova za nezbrinutu djecu, koje je organizirano u suradnji sa Zakladom „Vaša pošta“. Na druženju je bilo 35-ero djece iz domova u Puli, Selcu, Novom Vinodolskom, Karlovcu i Hrvatskom Leskovcu u pratnji svojih odgajatelja, udomitelja, donatora i upraviteljice Zaklade „Vaša pošta“ Senke Klarić.

Šest jedrilica otisnulo se od obale sa svojim putnicima, a predivno druženje popratilo je sunčano vrijeme bez vjetra. Skiperi su pričali o svojim dogodovštinama, otkrivali tajne jedrenja i dopustili djeci da pokušaju kako je to voditi brod pod jedrima.

Senka Klarić ističe da je nakon prošlogodišnjeg jedrenja na Cresu bilo toliko pozitivnih dojmova da ih se ne može opisati riječima, ali i poziva novih donatora i ljudi velikih srca, koji su ponudili pomoć. A i još jedna sretna vijest uljepšala je jedrenje. „Prošle godine bio je s nama jedan mladić koji je tijekom ljeta radio kao mornar u ACI marini te je položio vozački ispit sa željom da postane profesionalni vozač kombija. Zaposlio se u Hrvatskoj pošti kao vozač kombija, ima sigurna primanja, samopoštovanje i samopouzdanje. Svojim savjesnim radom uspio je postati stalan zaposlenik Hrvatske pošte i to nam je javio upravo danas. Tako nešto nema cijenu“, rekla nam je Senka Klarić.

Zaklada „Vaša pošta“ na specifičan način potpomaže postinstitucionalnu skrb o štićenicima domova za nezbrinutu djecu tako što posreduje između sponzora i štićenika, a sve uz potporu dugogodišnjeg partnera – Croatia osiguranja. Više od 400 štićenika domova već je zbrinuto policama životnog osiguranja. Iznos police isplaćuje se štićeniku u obliku rente u trenutku napuštanja doma i početka samostalnog života.

Zaklada „Vaša pošta“ nastoji svojim štićenicima omogućiti što više spoznaja, otvoriti što više horizonta i upoznati ih sa što većim brojem uzornih životnih primjera koji će jednog dana možda postati njihov životni poziv, hobi ili izbor.