Novosti

U Maloj dvorani Koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“ održan je u srijedu, 9. prosinca 2015. tradicionalni blagdanski koncert Gudačkoga kvarteta „Rucner“, koji već nekoliko godina podupire rad Zaklade „Vaša pošta“.

 Već prepoznatljivo u krugovima ljubitelja klasične glazbe, Rucnerovi blagdanskim koncertom i vrsnom glazbom skreću pozornost publike i javnosti na rad Zaklade. Ove su se godine koncertu pridružili Peter i Madeleine Maddy Soave. Peter Soave je dobro znan i rado viđen gost hrvatskih i svjetskih pozornica, bandoneonist, harmonikaš i edukator, a s članovima Gudačkoga kvarteta „Rucner“ razvio je bogatu suradnju.

Ovogodišnji glazbeni događaj ovom je prigodom obogaćen posebnom notom – dječak i pjesnik Joško Lalić, inače štićenik Dječjeg doma „Maestral“ u Splitu, predstavio je svoju zbirku pjesama „Što te volim“. Joškova poezija, po mnogočemu posebna, ganula je sve posjetitelje koncerta i izazvala divljenje prema neobično dubokim i složenim, životnim i hrabrim stihovima što ih je napisao kao devetogodišnji dječak. Stihovi njegovih pjesama odraslima pokazuju jedan drugi smjer – prema dobroti i razumijevanju, posebice djece koja se najčešće sama, hrabro i zadivljujuće bore sa životnim izazovima.

Koncert Gudačkoga kvarteta „Rucner“, prijatelja Zaklade „Vaša pošta“

Mali pjesnik Joško Lalić sa svojim velikim prijateljicama iz Hrvatske pošte i Hrvatske radiotelevizije