Novosti

U javnosti se sve više prepoznaje rad Udruge „Dignitas“ koja je zajedno sa Zakladom „Vaša pošta“ pokrenula humanitarni projekt „Mladi za mlade“ za djecu bez roditelja. Tako je o njihovu radu objavljena još jedna u nizu reportaža, ovaj put 30. studenog u Dnevniku Nove TV u tematskim prilozima Bolja Hrvatska.

Članovi Udruge „Dignitas“ su srednjoškolci i studenti diljem Hrvatske, a sa svojim vršnjacima proljetos su snimili film „Govorna pošta“, koji je u vrlo kratkom roku osvojio nekoliko domaćih i stranih nagrada na filmskim festivalima.

Novac za svoje vršnjake prikupljaju na više načina: snimaju filmove, drže predavanja u školama i sudjeluju u predstavama. Osim toga, daju priliku mladim umjetnicima koji crtaju stripove, izrađuju majice ili drže radionice, a cilj im je do kraja projekta prikupiti sredstva za barem dvoje vršnjaka koji su nakon stjecanja punoljetnosti prisiljeni napustiti dom te tako ostaju bez krova nad glavom.

Mladi volonteri, koji uz studiranje stječu iskustva i pomažu svojim vršnjacima da zakoraknu u sigurniju budućnost, podružnicu Udruge „Dignitas“ otvaraju i u Nizozemskoj te ističu da im je neopisiva čast pomagati mladima.

Prilog o Udruzi „Dignitas“ možete pogledati putem poveznice:

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/bolja-hrvatska-udruga-dignitas-broji-desetke-volontera-iz-hrvatske-a-svoju-humanitarnu-misiju-sire-i-na-inozemstvo---418201.html

ili na profilu na Facebooku: https://www.facebook.com/udrugadignitas/?fref=ts