Novosti

Iz medija – RTL Vijesti

Iz marine u Ičićima u organizaciji Zaklade „Vaša pošta“ i ACI marine Opatija isplovilo je u petak, 25. listopada 2019. šest dobro raspoloženih ekipa.

Šezdesetak štićenika dječjih domova iz Lovrana, Selca, Pule, Karlovca i Hrvatskog Leskovca plovilo je opatijskom rivijerom uz prekrasno sunčano vrijeme. Bilo je to treće po redu, sasvim posebno i nezaboravno jedriličarsko druženje i još jedan čudesan dan za mališane bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Zaklada „Vaša pošta“, uz svog dugogodišnjeg partnera, Croatia osiguranje, kao i brojne sponzore, zbrinjava djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi policama životnog osiguranja, odnosno isplatom rente u trenutku napuštanja doma i početka samostalnog života. Zajedno s brojnim sponzorima i donatorima djeci čini djetinjstvo sretnijim, a postinstucionalnom skrbi potpomaže da se što lakše i brže osamostale.

U prilogu RTL-a, koji možete pogledati na poveznici, mali pomorci, od kojih su neki prvi put kročili na brod, govore o svojim doživljajima u „osvajanju“ Kvarnerskog zaljeva, prvim skiperskim iskustvima i po mnogo čemu neobičnom danu na moru za pamćenje.


 https://www.rtl.hr/vijesti-hr/video/vijesti/345243/djeca-iz-djecjih-domova-dobila-su-priliku-zaploviti-jos-ljepse-je-od-onoga-sto-sam-zamisljalaosigurano-i-sest-jedrilica/