Novosti

Knjiga DOBRA HRVATSKA: Društveno odgovorno poslovanje – NAJBOLJI / Hrvatski doprinosi Globalnim ciljevima održivog razvoja UN-a do 2030. predstavljena je 13. studenog 2018. u Hotelu International u Zagrebu.

U knjizi se prikazuju stvarne, najbolje priče o društveno odgovornom poslovanju (DOP) i praksi u raznim hrvatskim tvrtkama u posljednje četiri godine. Ova je knjiga zato izniman doprinos vidljivosti hrvatskog društveno odgovornog poslovanja u javnosti, a što je presudan etapni cilj današnje Hrvatske na putu prema održivosti. Usto, knjiga je vrijedna i važna i zbog toga što prikazuje usmjerenost hrvatskog DOP-a s Globalnim ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda do 2030. 

Na stranicama je prikazano ukupno 79 najboljih primjera dobre prakse razvrstanih u tri osnovna područja ostvarivanja DOP-a i održivosti: Dobrobit za zajednicu, Dobrobit za okoliš te Dobrobit za zaposlenike.

Hrvatska pošta kroz društveno odgovornu praksu Zaklade „Vaša pošta“ ulaže u podršku i budućnost djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi te je temom podrške mladima u domovima zauzela jedan od primjera dobre prakse u području Dobrobit za zajednicu.

Pokretači i nositelji projekta su Poslovna inicijativa DOBRA HRVATSKA i tvrtka M.E.P. d.o.o. u suradnji s Global Compact mrežom Hrvatska.