Novosti

Okupljeni u misiji dobrote

Misija Zaklade „Vaša pošta“ je promicanje korporativne društvene odgovornosti kao doprinosa u stvaranju boljeg i humanijeg svijeta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Sedmi put za redom, već tradicionalno, u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u utorak 4. prosinca 2018. održan je godišnji koncert Zaklade „Vaša pošta“ gdje je Kvartet Rucner ove godine nastupio uz dvojicu eminentnih klarinetista – Brunu Philippa i Nebojšu Burića.

Zaklada „Vaša pošta“ ovim koncertom je izrazila zahvalnost svim donatorima i podupirateljima, a izvođači su ujedno i donatori, jer svake godine poklanjaju koncert. Ovom prigodom obilježena je i suradnja gotovo svih dječjih domova Hrvatske, brojnih institucija, sponzora i ljudi okupljenih oko humane misije koju provodi Zaklada „Vaša pošta“.

Primjer društvene odgovornosti

Zvijezda večeri bila je djevojčica Danijela Dugalić štićenica doma Sv. Ana iz Vinkovaca koja je debitirala s pjesmom „Prepoznat ću ljubav.“ Ljubav su također prepoznali Rucnerovi koji su uz puhački tandem Burić i Phillip dali jedan zanimljiv glazbeni kolaž i na taj način odaslali poziv na život, ljubav i na pružanje jednakih šansi svim ljudima.

Uz niz pozitivnih svjedočanstava velik broj zahvala Zakladi „Vaša pošta,“ uputili su brojni gosti, uglednici iz društvenog i znanstvenog života i  resornog ministarstva. Društveno odgovorno poslovanje i digitalizacija dvije su temeljne filozofije Razvojne strategije Pošta2022., a Zaklada „Vaša pošta“ istaknuti je primjer društvene odgovornosti Hrvatske pošte. Od samog osnutka Croatia osiguranje d.d. je partner zaklade i donira svaku desetu ugovorenu policu osiguranja života štićenicima dječjih domova.

Pomoć u osamostaljenju

Većina štićenika s navršenih 18 godina mora početi samostalan život, što je bez pomoći društva i osiguranog zaposlenja velik izazov i postavlja ih pred velike teškoće. Uplaćene police pomažu štićenicima da upravo u tom, presudnom trenutku osamostaljenja „premoste“ egzistencijalne teškoće do nalaska prvog zaposlenja.

 

ZAKLADA „VAŠA POŠTA“ U 2018. GODINI

Aktivnosti koje je Zaklada, kroz ovu godinu poduzimala su raznorodne, od svakodnevne podrške, pomoći bivšim štićenicima, predavanja kojima se senzibiliziraju vršnjaci naših štićenika na kompleksnost njihovog položaja i niz obilazaka domova diljem Hrvatske do nesvakidašnje organizacije rujanskog jedrenja.

Posebno mjesto uživa suradnja u kojoj se grad Dubrovnik skrbi o djeci Vukovarsko-srijemske županije. Dom sv. Ana u Vinkovcima uživa poseban status kod svog dubrovačkog skrbnika, tako da su štićenici u svakom pogledu osigurani i samo ove godine policama životnog osiguranja zbrinuto je dvanaestoro djece.