Novosti

Tvrtka MEP iz Zagreba pridružila se brojnim donatorima i osigurala policu životnog osiguranja za štićenicu Anu iz Doma „Breza“ u Osijeku. 

Ana je najstarija štićenica socijalno-terapijske zajednice Breza, danas ima 19 godina, a u Dom je došla 2013. godine. Stručni djelatnici Doma odmah su primijetili da se radi o toploj i nježnoj djevojčici, ali vrlo ranjenoj. Prvih dana u Domu često je plakala, tiho da nikoga ne uznemirava, pokušavajući svoje suze prikriti osmijehom. Doprijeti do Anine nježne duše i voditi ju kroz proces osnaživanja i suočavanja sa svim traumatskim doživljajima iz djetinjstva bio je pravi izazov. Naime, ova je djevojka odrastala u uvjetima koje ni jedno dijete ne bi smjelo doživjeti, stoga ima veliku važnost i značenje ovim mladim ljudima osigurati mirniji i sigurniji ulazak u samostalnost, jer oni kojima je to najvažnija uloga u životu od toga su odavno odustali. 

Tvrtka MEP kao suradnik Zaklade „Vaša pošta“ prepoznala je važnost uključivanja u ovaj projekt i svojim sponzorstvom životne police osigurala miran i siguran početak samostalnog života Ani za koju je došlo vrijeme da napusti sigurnost dječjeg doma u kojem je odrastala.