Novosti

U KD Vatroslav Lisinski, u ponedjeljak 12. prosinca 2016. održan je koncert IV. ZIMA unutar Ciklusa koncerata komorne glazbe, četiri godišnja doba Gudačkog kvarteta Rucner. Ovo im je bila četrnaesta sezona, a njome su obilježili pet godina uspješne suradnje sa Zakladom „Vaša pošta“. Koncert pod nazivom „…mala kap u slapu…“ održan je pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. 

Goste su dirljivim govorima pozdravile Maja Vučinić Knežević, dugogodišnja ravnateljica Dječjeg doma Vladimir Nazor iz Karlovca, a sada pomoćnica ministrice za provedbu socijalne politike, organizaciju i nadzor ustanova u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te upraviteljica Zaklade Vaša pošta, Senka Klarić. 

Na programu su bila djela A. Piazzolle, A. Dvoraka, T. Uhlika… Djela su izveli Gudački kvartet Rucner. Uz njih su nastupili i Ana Rucner (violončelo) i Mario Rucner (viola), a vokalnim nastupom predstavila se i Gabrijela Trbuščić, štićenica Dječjeg doma Vladimir Nazor iz Karlovca. Bogat i emotivan program završen je i iznenađenjem na kraju kada su vokalnim duetom publiku razveselili Ana Rucner i Vlado Kalember. 

U prepunoj koncertnoj dvorani vladalo je emotivno, blagdansko i obiteljsko ozračje uz donatore, brojne uzvanike, štićenike dječjih domova i kolege i kolegice iz Pošte.

Uz gudački kvartet Rucner nastupila je i i Gabrijela Trbuščić, štićenica karlovačkog doma Vladimir Nazor.