Novosti

Projekt „Sačuvajmo njihov zagrljaj“, koji se u okviru Zaklade „Vaša pošta“ provodi od početka 2014., ove je godine Hrvatskoj pošti donio nagradu Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u kategoriji velikih poduzeća za primjere dobre prakse društveno odgovornog poslovanja i brige za zajednicu. 

Na ovogodišnjoj svečanoj dodjeli nagrada održanoj 12. svibnja 2016. pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović istaknuto je da Hrvatska pošta svojom pristupačnošću i blizinom krajnjim korisnicima ima namjeru biti prepoznata kao vrhunska uslužna tvrtka koja prati i razvija vrhunske usluge za potrebe sadašnjih i budućih korisnika te tako biti gradivni dio nacionalnog identiteta Republike Hrvatske. Jedna od akcija koju poduzima u okviru društveno odgovornog poslovanja jest i projekt „Sačuvajmo njihov zagrljaj“. Cilj je potaknuti zajednicu da majkama i djeci stvore uvjete za siguran početak zajedničkog života izvan dječjih domova. Do sada je pružena potpora za deset mladih majki iz dječjih domova diljem Hrvatske.

Josip Udiljak, član Uprave Hrvatske pošte, preuzeo je nagradu uime HP-a. Na svečanosti uručenja nagrade bila je i Senka Klarić, upraviteljica Zaklade „Vaša pošta“.