Novosti

U dubrovačkoj Župi svetog Mihajla u Lapadu blagdan svetog Nikole posebno je proslavljen. Djeca su darivala svoje vršnjake koji žive u domovima za djecu i mlađe punoljetne osobe tako što su prikupila novac za njihove police životnog osiguranja. Riječ je o potpori dubrovačkog Caritasa projektu „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“ Zaklade „Vaša pošta“. I štićenici dubrovačkog Doma „Maslina“ žive izvan obitelji te se kao i sva djeca diljem domova u Hrvatskoj suočavaju s brojnim životnim nedaćama, a najteže je osamostaljenje nakon navršene osamnaeste godine, kada moraju napustiti dom.

Antonela i Frane, iako još godinama daleko od osamostaljenja, mogu biti mirniji jer su im donirane police životnog osiguranja. Naime, u dubrovačkoj Župi svetog Mihajla mali su Lapađani svake nedjelje još od rujna davali po kunu za svoje vršnjake. Tako je prikupljen novac za kupnju dviju polica životnog osiguranja, a još dvije osigurala je Zaklada „Blaga djela“. Ukupan iznos je 24 tisuće eura.

U znak zahvale djeca iz Doma „Maslina“ svoje su lapadske vršnjake obradovala prigodnom blagdanskom priredbom, jer je na Svetog Nikolu važno darivati – na bilo koji način.