Novosti

Bivša štićenica doma za nezbrinutu djecu u Karlovcu kuma je novoga broda „Plovput Split“. Policu životnog osiguranja, koja je Adriani omogućila samostalan život izvan doma, donirala je tvrtka Plovput iz Splita.

Adriani želimo dugu i sretnu plovidbu te da pronađe neku mirnu i sigurnu životnu luku.

„Brode, dajem ti ime „Plovput Split“,  želim ti dugu plovidbu i mirno more,  tebi, putnicima i posadi.“ To su bile riječi koje je u splitskom škveru 12. kolovoza  2015. izgovorila kuma novoga broda Adriana Batušić, bivša štićenica doma za nezbrinutu djecu u Karlovcu. Potom je uslijedilo tradicionalno presijecanje konopa kako bi se o brod razbila boca šampanjca, poslije čega je s navoza otklizao u more. Bilo je to zaista veličanstveno! Adrijana je zablistala među brojnim uglednim gostima iz poslovnoga svijeta te najvišim državnim dužnosnicima.

Brod betonaru, nosivosti 305 tona, izgradio Brodosplit za domaćeg naručitelja tvrtku Plovput. Adriana je prošle godine napustila Dom za djecu „Vladimir Nazor“ u Karlovcu te je štićenica i Zaklade „Vaša pošta“ putem koje joj je tvrtka „Plovput“ iz Splita donirala policu životnog osiguranja od koje sada živi. Kao što je Adriana zaželjela prilikom porinuća broda, tako i mi Adriani želimo  dugu i sretnu plovidbu te da pronađe neku mirnu i sigurnu životnu luku.

 

Adriana Batušić prošle je godine započela samostalan život izvan doma za nezbrinutu djecu, uz potporu Zaklade „Vaša pošta“ i tvrtke Plovput iz Splita