Novosti

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina uručio je u srijedu 18. ožujka 2015. policu životnog osiguranja u vrijednosti od šest tisuća eura Meliti Salkanović, bivšoj štićenici lovranskog Dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“.

Tom prigodom župan Komadina je naglasio da Primorsko-goranska županija putem Odjela za socijalnu politiku i mlade već treću godinu, zajedno s partnerom Zaklade Croatia osiguranjem, sudjeluje u radu Zaklade „Vaša pošta“. Pozvao je pravne osobe iz Primorsko-goranske županije  - tvrtke, gradove i pojedince - da se priključe Zakladi i osiguraju životne police za djecu koja ostanu u Domu do punoljetnosti, potom borave u zajednici za višestambeno zbrinjavanje i stanovanje, ali nakon 21. godine zapravo naglo uđu u svijet rada. Poruka župana Komadine je: „Pomognimo da ne završe na cesti".

Melita Salkanović je zahvalila Županu na pomoći rekavši da će novac staviti na štednju.

"Sada imam plaćicu s kojom mogu pokrivati osnovne troškove, a ovo bi mi bilo za slučaj da se nešto dogodi. Bila sam tri godine u stambenoj zajednici i to je stvarno lijepa ustanova. Vjerujem da doma takve lijepe trenutke ne bih doživjela kao što sam u domu", rekla je 21-godišnja Melita koja je u Domu za nezbrinutu djecu "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu provela osam godina. Danas radi kao prodavačica u jednoj trgovini u Opatiji.

 

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina uručio je Meliti Salkanović policu životnog osiguranja

Melita radi, a novac će štedjeti i s njime odgovorno raspolagati