Novosti

Za desetero djece iz doma Udruge „Nova budućnost“ iz Varaždina 13. veljače 2014. godine bio je posebno lijep i svečan dan, pun radosti i nade. U sklopu humanitarnog projekta „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“ Zaklada „Vaša pošta“ pronašla je za djevojčice i dječake iz doma donatore polica životnog osiguranja, koje će biti isplaćene kada će štićenici, pošto navrše osamnaest godina, morati napustiti svoje sigurno utočište i početi samostalno živjeti. Novac od polica osigurat će im osnovne životne potrebe dok ne nađu posao i osamostale se, a u domu Udruge „Nova budućnost“ u Varaždinu žive štićenici u dobi od 7 do 19 godina koji su zbog različitih razloga odvojeni od vlastitih obitelji.

Donatorica osam polica vrijednih 48 tisuća eura željela je ostati anonimna te ćemo samo spomenuti da je riječ o poslovnoj ženi Želimiri. Po jednu policu donirali su Centar za vozila Hrvatske i Croatia osiguranje.

Donatorica Želimira htjela je da susret s djecom bude u užem krugu, bez informiranja javnosti o njenoj donaciji. U znak velike zahvalnosti, djeca su joj priredila iznenađenje, jer je njezin rođendan bio samo dan prije. Zatečena toplinom i pažnjom djece, rekla je da u jednom tako skromnom domu postoji toliko bogatstvo u ljubavi te priznala da u životu nije doživjela takvo iznenađenje.

Na maloj prigodnoj svečanosti Senka Klarić, upraviteljica Zaklade „Vaša pošta“, zahvalila je donatorima polica životnog osiguranja, a djeca su nakon prigodnog programa i zabave poručila kako su sretna što imaju tako dobre prijatelje uz koje se osjećaju sigurno i da će marljivo nastaviti učiti u školi.