Novosti

Niz lijepih događaja i humanih djela brojnih donatora diljem Hrvatske uljepšali su život djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi u dječjim domovima i obilježili ovogodišnji rad Zaklade „Vaša pošta“. Uoči blagdana posebno nas je obradovalo pismo gospodina Dražena Ivanušeca, glavnog tajnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH.

 

U svom pismu gospodin Ivanušec izrazio je veliku potporu radu Zaklade, ali i istaknuo kako želi dati osobni doprinos. Vođen time, odlučio je mjesečnu naknadu od dvije tisuće kuna, koju od kraja listopada 2014. prima kao predsjednik Nadzornog odbora trgovačkog društva ACI d.d. iz Opatije, uplaćivati na račun Zaklade kako bi se za jedno dijete uplaćivala polica životnog osiguranja. Budući da tvrtka posluje u Primorsko-goranskoj županiji, zajednička je odluka da to bude dijete iz jednog doma na tom području.

 

Želja nam je, u dogovoru s gospodinom Ivanušecom, novim članom naše velike donatorske obitelji, da njegova humana gesta potakne i druge ljude da svojim doprinosom uljepšaju djetinjstvo i početak života mladim ljudima koji nakon 18. godine napuštaju dječje domove i počinju samostalan život.